Osumnjičeni za prodaju droge: Benjaminu Žigiću i Rusmiru Selimoviću određen pritvor

by admin
| 12:17

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Benjamina Žigića (24) i Rusmira Selimovića (28), obojica iz Tuzle,  zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga – saopšteno je iz kantonalnog tužilaštva TK.

Postupajući po nalogu  Tužilaštva i po naredbama Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a TK su 27. januara 2016. godine izvršili pretrese porodičnih kuća u kojima žive Žigić i Selimović u Tuzli. Prilikom pretresa kod  Žigića je pronađeno oko 50 manjih paketića sa oko 16 grama opojne droge marihuana i 10 tableta amfetamina (MDMA) pripremljenih za prodaju. Također, u kući Selimovića je pronađeno preko 70 tableta amfetamina pripremljenih za prodaju.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičene lišili slobode, izvršili su kriminalističku obradu te ih predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Obojica su ranije osuđivana lica za isto krivično djelo ili djela iz oblasti imovinskih delikata.

 (Tuzlainfo.ba) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.