Pretresi i hapšenja u TK: Pronađeno oružje i narkotička sredstava

by admin
| 13:51

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Živinice i Srebrenik, policijski službenici MUP-a TK-a su danas izvršili pretrese na više lokacija na području Tuzlanskog kantona, kuća, pomoćnih objekata i pmv. koje koristie: B.Ž. rođen 1992. godine, R.S. rođen 1988. godine i D.B. svi  iz Tuzle, R.M.  rođen 1952. godine iz Lukavca i M.Ž.  rođen 1977. godine iz Živinica.

 

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sledeći predmeti: puška M-48, lovačka puška „dvocjevka“, dva mobilna telefona, 52 manja pakovanja sa sadržajem zeljaste meterije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, kao i 84 tableta „Ekstazija“.

Prilikom pretresa oduzeta je sloboda licu B.Ž., kao i još dva lica koji su se zatekli u njegovoj kući, a radi se o E.K. rođen 1987. godine iz Lukavca i Z.M. rođen 1988. godine iz Gračanice, kao i licu R.S.  Nakon kriminalističke obrade B.Ž. i R.S. će uz Izvještaj o počinjenim KD iz čl. 238 st. 1 KZ FBiH „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzla. Dok će protiv lica R.M i M.Ž. nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom KD iz čl. 371 KZ FBiH „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, a protiv lica D.B. će Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom KD iz čl. 287 st. 1, i st. 1 točka b KZ FBiH „Teška krađa“, dok će lica E.K. i Z.M. biti predati na dalje postupanje policijskim službenicima OKP PU Tuzla – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.