U susret “Izboru sportiste TK”: Žiri odabrao najbolje, manifestacija sutra u BKC-u (FOTO)

by admin
| 12:38

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, sutra  28. januara 2015. godine, održat će se 22. Izbor sportiste Tuzlanskog kantona.

Organizatori su na današnjoj press konferenciji najavili manifestaciju na kojoj će biti promivisani najbolji rezulati sportista i sportskih kolektiva iz Tuzlanskog kantona.

Kroz prigodni program koji počinje u 19.30 u BKC Tuzla, bit će dodijeljena 33 priznanja u okviru 10 takmičarskih kategorija i kategoriji specijalnih priznanja.

-Više od dvije decenije opstojnosti jedne manifestacije dokaz je njene vrijednosti i značaja među sportistima i sportskim radnicima, kojima je popularizacija njihovih rezultata nekada značajna gotovo kao i drugi vidovi podrške. Svjesni smo da svi moramo učiniti još više za one koji nas dostojno predstavljaju širom naše zemlje i inostranstva. Ulaganje u sport, za koja znamo da nisu dovoljna, ulaganje je i u budućnost našeg društva u cjelini, te će ovoj vladi biti jedan  zacrtanih ciljeva biti i veća podrška sportu i sportskim kolektivima – istakao je mr.sc. Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Ocjenjivački žiri kojeg su činili Senad Salkić, predsjednik, te Muhamed Avdić, Fadil Kudumović, Ejub Mehmedović i Nermin Džanić, birao je najbolje u konkurenciji više od 160 pristiglih prijava, među kojima je bilo najviše onih iz borilačkih sportova.

Sportski savez je sa Izvršnim odborom manifestacije tokom višemjesečnih priprema učinio maksimalne napore da organizuje manifestaciju, koja je programski i tehnički jedna od najboljih manifestacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini.

-Kao i svake godine kroz programski dio se trudimo promovisati ono što rade mladi i uspješni ljudi iz svijeta muzike i plesa. Gledatelji će imati priliku vidjeti nastupe Plesne grupe „Pop Lock“, orkestra Srednje muzičke škole iz Tuzle, sopranistice Dženane Huseinagić Sivić, te zvijezda X Factora Maida Hećimovića i Amela Ćurića – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar Sportskog saveza TK-a, koji je pozvao sve ljubitelje sporta da dolaskom u BKC podrže naše najbolje sportiste.

Izbor sportiste godine održat će se u 28. januara u Velikoj Sali BKC Tuzla, sa početkom u 19.30 h. Ulaz je slobodan, a program će direktno će prenositi RTVTK.

U sklopu manifestacije iz štampe će izaći i osmi broj sportskog magazina „Trijumf“, koji će besplatno biti distribuiran posjetiteljima „Izbora sportiste Tuzlanskog kantona 2015”.

Više fotografija sa današnje press konferencije pogledajte u albumu na našoj Facebook Fan stranici. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.