Sport i ljetni univerzitet: Turnir u odbojci na pijesku i tenisu za studente

by admin
| 8:12
0406 press konferencija

U organizaciji Centra za sport i Univerzitetskog sportskog društva upriličena je press konferencija na kojoj su prezentirane sportske aktivnosti koje će se realizovati u okviru manifestacije 19. Ljetni univerzitet.

 „Cilj ovog projekta je prije svega povezivanje i međusobno druženje studenata. Centar za sport već tradicionalno učestvuje sa svojim sportskim program u okviru Ljetnog univerziteta, tako da i ove godine će biti omogućeno studentima da pored radionica, predavanja, upražnjavaju i sportske aktivnosti“ rekao je Alan Alagić, sekretar Centra za sport.

Na tragu potpisanog sporazuma o saradnji spotskih društava Centralnog grijanja i Univerziteta u Tuzli 7.juna u Univerzitetskoj dvorani odigrat će se košarkaška prijateljska utakmica zaposlenika.

“Ovo je samo jedna od aktivnosti koje će se realizirati, pored košarke zaposlenici će moći učestvovati  u prijateljskoj malonogometnoj utakmici, dok za studente smo pripremili turnire u odbojci na pijesku i tenisu.“ rekao je Tarik Huremović, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.
Organizovanje ovakvih sportskih manifestacija predstavlja doprinos razvoju univerzitetskog sporta, obogaćivanju sadržaja slobodnog vremena, održavanja i unapređivanje zdravlja i radne sposobnosti studenata i zaposlenika.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.