Rukomet: “Zmajevi” u Mejdanu proslavljaju prvo mjesto u grupi

by admin
| 17:16
Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine će utakmicom protiv Litvanije u Tuzli, u nedjelju zaključiti kvalifikacije za SP 2017.

Naš tim je obezbijedio baraž prije zadnjeg kola i u ovaj meč ulaze rasterećno te sa željom da se pobjedom oproste od tuzlanske publike.

„Jako sam sretan jer ulazimo rasterećeni u ovu posljednu utakmicu kvalifikacija. Želimo pobjedom da se zahvalimo ovoj divnoj tuzlanskoj publici na podršci tokom ovih kvalifikacija. Oduševili su me novi klinci koji su opravdali očekivanja. Ovo će im biti satisfakcija za budućnost da budu bolji i želim im sve najbolje kao trener, brat, otac. Takođe želim da se zahvalim gradu Lukavcu, hotelu Lukavac i gospodinu Bečiću koji su nas divno primili”, rekao je selektor Marković sa Fenu.

Reprezentativci Muhamed Zulfić i Anes Bečić , pozvali su sve navijače da zajednički proslavimo plasman u baraž.

“Težili smo da u zadnju utakmicu uđemo bez pritiska i ovo je kao šlag na tortu i pozivamo tuzlansku publiku da zajedno proslavimo prolaz u baraž”, rekao je Zulfić, a Bečić je također pozvao publiku da dođe u što većem broju.

Na kraju selektor Marković se osvrnuo i na eventualne protivnike u baražu.

“Nemam želja za baraž, jedno je sigurno da nas niko ne želi. Ova ekipa će pokazati šta može”, završio je Marković.

Prisutnim novinarima obratio se i Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, koji je razočaran podrškom države.

“Kosovo ima podržku države sa 250.000 eura, dok Slovačka dobije milion i pol eura. Naša država Savezu daje nulu. Ova reprezentacija će izboriti plasman u baraž u inat svima”, rekao je Karačić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.