Tuzla: Humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“ otvorio vrata posjetiteljima

by admin
| 14:04
0406 Sajam knjige Tuzla - prvi dan 1

Humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“, koji se u garažnom prostoru Mercator Centra u Tuzli održava od 4. do 9. juna/lipnja, jutros je otvorio vrata za posjetitelje.

Kako su to i zamislili organizatori, sajam koji se održava u terminu 5. Međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga, idealna je prilika ljubiteljima knjige, studentima i učenicma da obnove svoje kućne biblioteke, ali i da doniraju knjige za biblioteke u Maglaju i Doboju, koje su u nedavnim poplavama doživjele katastrofu.

-Tokom trajanja sajma, u centralnom dijelu sajamskog prostora bit će aktivan štand sa nazivom „Knjige za poplavljene biblioteke“, gdje će uposlenici J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla prikupljati i evidentirati knjige koje građani već od jutros doniraju. Očekujemo da će kako sajam bude odmicao, odziv građana biti sve veći – rekao nam je Edin Jahić, direktor J.U. NUIB „Derviš Sušić“ Tuzla.

Organizatori Forma Nova, Mecator BH i J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, još jednom pozivaju građane da posjete sajamski prostor, pronađu knjigu za sebe, ali i za one kojima su nezapamćene poplave preko noći uništile gradske kuće knjige.

Sajamski prostor u garaži Mercator Centra u Tuzli otvoren je svakog sajamskog dana od 10.00 do 20.30 h, a ulaz i parking prostor su besplatni.

Podsjećamo da je na sajmu prisutno 36 izlagača iz BiH i zemalja regiona, od kojih je većina priredila sajamska sniženja.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.