Pripreme u toku: Tuzla u martu domaćin Prvog BH Piano Festa “Tattile”

by admin
| 20:19

Od 25. do 27. marta ove godine u Tuzli će se održati Prvi BH Piano Fest Tattile.

Ideja o pokretanju festivala klasične muzike sa akcentom na klavirsku muziku, klavirsku pedagogiju i metodiku rada u nastavi pod nazivom Piano Fest Tattile proistekla je kao rezultat promišljanja potrebe za obogaćivanjem scene klasične muzike u Tuzli, koja je posljednjih godina nepravedno zanemarena – istakli su organizatori.

Cilj festivala, prvog i jedinog piano festivala u Bosni i Hercegovin, je omogućiti najbolje iskustvo učenja u kombinaciji sa edukativnim seminarima i radionicama, te bogatim koncertnim programom eminentnih pijanista.

Svojim aktivnostima ovaj festival ima za cilj uključiti i roditelje učenika kao ni jedan festival do sada. Fest ima viziju da postane uspješan i prepoznatljiv dodatak tuzlanskoj kulturnoj sceni, kao i da inspiriše i motiviše mlade pijaniste od 12 do 18 godina i omogući im usavršavanje kroz neposredni kontakt i poduku međunarodno priznatih i cijenjenih muzičkih pedagoga i koncertnih pijanista.

U programu festivala koji će se održati u Galeriji “Ismet Mujezinović” predviđena su tri koncerta, tri seminara, dvije radionice i master class, a kao predavači i učesnici su najavljeni Planinka Jurišić Atić, Aida Gavrilova, Dragoljub Dragan Šobajić, Selma Softić Porobić i drugi.

Organizator događaja je Agencija Fena iz Sarajeva, a voditelj i koordinator na projektu su Iva Pašić i Nermina Durmišević.

Više informacija o najavljenom događaju bit će poznato u narednom periodu.

(Tuzlainfo.ba)