Donacija: CPE pomogao „Dnevnom centru za djecu” u Tuzli

by admin
| 12:23

Centar za poslovnu edukaciju (CPE), firma koja se profesionalno bavi formalnim i neformalnim programima obrazovanja za građanstvo, nedavno se preselio u prostor u okviru zgrade Jupiter, a dio svog inventara (10 kancelarijskih stolova i 8 stolica), koji su u izvrsnom stanju, odlučili su donirati „Dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu u riziku“ koje egzistira u okviru Udruženja „Zemlja djece u Bosni i Hercgovini“ kako bi osigurali ugodniji boravak djece u Centru.

Na ovaj način, CPE je pokazao da su društveno odgovorna kompanija, koja uz kvalitet rada, pokazuje da brine za svoje sugrađane, te nastoje da skupa svi rastemo i razvijamo se.

– Ovo je zaista jedan od svijetlih primjera kvalitetne saradnje NVO-a i privrednog sektora, a sve to za kvalitetniju sadašnjost i bolju budućnost naših građana. U prošloj godini CPE je besplatno educirao 120 građana koji nisu bili u mogućnosti samostalno finansirati kurseve, te time pokazujemo svoju socijalnu osjetljivost prema ranjivim kategorijama društava, navodi Sanja Hajdukov, direktorica CPE 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.