Edukacija: Studenti CMS-a iz Tuzle posjetili firmu „Menadžer“ i FNE „Solis1“

by admin
| 11:23

Studenti Visoke škole „CMS – Centar za multidisciplinarne studije“ u Tuzli niz planiranih posjeta uspješnim kompanijama u Tuzlanskom kantonu, u okviru kojih će steći praktična znanja, počeli su jučerašnjom posjetom firmi „Menadžer“ d.o.o. Lukavac.

Studentima, koje su predvodili profesori dr.sc. Esad Mušanović i dr. sc. Džemo Tufekčić, prezentaciju vezanu za metode sanacije i zaštite kosina i njihov uticaj na sigurnost u saobraćaju, te druge djelatnosti kojima se bavi ova uspješna firma održao je dipl.ing.građ. Eldar Ejubović, direktor „Menadžer“ d.o.o.

Također, studenti su obišli i pogone Fotonaponske elektrane „Solis 1“, koja se nalazi na krovu proizvodnih objekata „Menadžer“ d.o.o., prve elektrane ovog tipa na području općine Lukavac i kapacitetom najveće fotonaponske elektrane u Tuzlanskom kantonu.

-Impresionirani smo onim što smo vidjeli i čuli, prije svega jer smo imali priliku studentima pokazati kako funkcioniše, te šta proizvodi i ugrađuje jedna izuzetno dobro organizovana firma i regionalni lider u oblasti sanacije kosina i primjeni drugih metoda, koje se koriste za povećanu sigurnost u saobraćaju, što je direktno vezano za mnogo stvari koje izučavamo na našem studiju „Saobraćaj“ – istakao je dr.sc. Esad Mušanović, direktor CMS-a Tuzla.

Studenti i profesori, te predstavnici firmi „Menadžer“ i „Solis“ posjetu su okončali zajedničkim ručkom i dogovorom da će saradnju nastaviti i u narednom periodu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.