FK Sloboda: Prozivka 16. januara, glavni dio priprema u Turskoj!

by admin
| 6:03

Seniorski pogon FK Sloboda, koji je u zimsku paouzu ušao kao prvoplasirani tim Premijer lige, pripreme za nastavak prvenstva će početi 16. januara.

Naredne subote tačno u podne, proizvku će na stadionu Tušanj izvršiti Husref Musemić čijem timu bi se prije i tokom priprema trebala priključiti i nekolicina novih igrača, o čemu za sada nema zvaničnih informacija.

Crveno – crni će prve treninge odraditi na Tušnju do 23. januara, dok 25. januara ekipa seli u sada svoju već stalnu bazu etnoselo “Stanišić” kod Bijeljine, gdje ostaju do 1. februara.

Glavni dio priprema i uigravanja od 14 dana Crveno – crni će obaviti u Antaliji (Turska). U Antaliju se putuje 06. februara, a tamo će izabranici Husrefa Musemića odigrati četiri utakmice. Prvi ogled je 10. februara no protivnik će se znati naknadno, a zatim slijedi meč sa Nordsjaellandom (Danska) 13. februara, te utakmica protiv jednog kineskog ili njemačkog kluba 16. februara. Posljednji pripremni meč u Antaliji, ujedno generalku, Crveno – crni će igrati 19. februara protiv Dinama Minsk (Bjelorusija).

Ekipa se u Tuzlu vraća 20. februara, a pet dana kasnije Crveno – crni putuju u Banjaluku gdje će u okviru 19. kola BHT Premijer lige odmjeriti snage sa Borcem.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.