Humanitarni sajam knjiga u Tuzli: Građani već pokazali humanost, izlagači očekuju veću posjetu

by admin
| 14:25
0506 sajam1

Nakon drugog dana Humanitarnog sajma „Knjiga za poplavljene biblioteke“, koji se u garažnom prostoru Mercator Centra u Tuzli održava od 4. do 9. juna/lipnja, možemo potvrditi da je ovogodišnja sajamska manifestacija potvrdila svoj humanitarni karakter.

Na štandu „Knjige za poplavljene biblioteke“, gdje tokom cijelog sajamskog radnog vremena uposlenici J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, prikupljaju i evidentiraju poklonjene knjige za poplavljene biblioteke u BiH, već je prikupljeno nekoliko stotina knjiga.

-Knjige donose učenici, studenti, penzioneri, pisci sa područja Tuzlanskog kantona i drugi, bilo da ih izdvoje iz svojih kućnih biblioteka ili ih kupe na sajmu. Odziv je svakim danom sve veći i vjerujemo da ćemo do 9. juna prikupiti znatne količine knjiga kojima ćemo obogatiti poplavljene biblioteke u BiH – rekli su nam na štandu J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, ističući da su imali pojedinačne donacije od 120 i 45 knjiga.

Izlagači i prodavači u narednim danima očekuju veću posjetu. Kako ističu, prvi sajmski dani nisu na nivou prošlogodišnjih. Nadolazeći vikend bi sa ljepšim vremenom, nadaju se, trebao donijeti i veći promet.

Organizatori sajma Forma Nova, Mecator BH i J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, omogućili su da je ulaz u sajamski prostor u garaži Mercator Centra u Tuzli od 10.00 do 20.30 h slobodan, kao i parking prostor ispred Mercator Centra.

Podsjećamo da je na sajmu prisutno 36 izlagača iz BiH i zemalja regiona, od kojih je većina pripredila sajamska sniženja.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.