Radni raspust: Seminaru prisustvovalo 130 nastavnika iz osnovnih škola TK-a

by admin
| 18:29

Proteklih dana Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla organizirao je jednodnevni seminar za za nastavnike/profesore razredne nastave iz Osnovnih škola Tuzlanskog kantona.

Seminar je održan u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Tuzla i realiziran u tri dana, tokom kojih je učestvovalo 130nastavnika/profesora razredne nastave iz Osnovnih škola TK.

Srdačnu dobrodošlicu učesnicima seminara poželio je mr.sci. Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavod Tuzlanskog kantona, a na seminaru su učestvovali i  savjetnici za obrazovanje Sead Jahić i Ramiz Nurkić.

Izbor tema i predavača učesnici seminara ocijenili su visokim ocjenama, te su ovaj program seminara predložili da se organizira i za ostale profesore razredne nastave koji ovoga puta nisu imali priliku prisustvovati istom.

 Teme koje su realizirane na seminaru su: ”Rad na dječijim emocijama kroz umjetnost – HEART program” (Amna Avdić, dipl.pedagog-psiholog), ”Rad na emocijama kroz umjetnost – HEART program” (Vesna Hadžić, prof.predškolskog odgoja) i Lutka kao odgojno i terapeutsko sedstvo u nastavi (Amela Isanović, prof. Bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti).

(Tuzlainfo.ba/pztz)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.