Nikšić obećao kantonalnim premijerima i načelnicima: Za osiguranje radnih mjesta 50 miliona KM!

by admin
| 13:49
0506 vladafbih

Na sastanku koji je organizovao federalni premijer Nermin Nikšić povodom prirodne nesreće koja je pogodila BiH, sa premijerima Posavskog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona te načelnicima trideset općina Federacije BiH prisustvovao je i premijer Tuzlanskog kantona, Bahrija Umihanić.

Ovom prilikom rečeno je da su dobrom koordinacijom svih nivoa vlasti u FBiH spriječene veće štete, kao i da je prvi udar prirodne nesreće s obzirom na broj ljudskih žrtava i na veličinu kataklizme, uspješno okončan.
„Federalni zavod za zapošljavanje dobio je nalog od Vlade da formira posebnu liniju za održavanje zaposlenosti u firmama koje su pogođene poplavama. Naša ideja i cilj je da pokušamo osigurati oko 50 miliona KM da bismo očuvali ugrožena radna mjesta”, rekao je ovom prilikom premijer FBiH Nikšić.

Premijer FBiH rekao je ovom prilikom da će “nažalost u FBiH puno veća šteta će biti od klizišta nego od samih bujica i to je ono s čim se ne može još uvijek ni krenuti u saniranje, dok se klizišta ne smire, ne može se napraviti kvalitetna procjena. Postoji značaj broj stanovništva koje se neće moći vratiti u domove”, kazao jepremijer Nikšić.

Premijer Umihanić kazao je da je šteta na području TK, prema podacima kojim raspolažu, veća od pet miliona KM, dok se broj klizišta stalno povećava – saopšteno je iz Kabineta za informisanje Vlade TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.