Odlična atmosfera u Mejdanu: Rukometaši BiH ubjedljivi protiv Kosova!

by admin
| 20:57

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je u Mejdanu pred više od 3.000 gledalaca ubjedljivo slavila protiv reprezentacije Kosova rezultatom 41:25.

Utakmica se igrala u okviru 4. kola grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine, a večerašnjom pobjedom naši rukometaši su ostali na prvom mjestu grupe ispred Slovačke, Litvanije i Kosova.

Zmajevi su loše otvorili utakmicu, dugo gostima dopuštali da drže rezultatski priključak, sve do 24. minute kada smo poveli sa 14:10. To je bilo prvo vodstvo od četiri gola prednosti, da bi na odmor otišli sa ugodnih 18:13.

U drugom poluvremenu smo, uz veliku podršku sa tribina, igrali mnogo bolje, a veliku rezultatsku prednost selektor Marković je iskoristio da priliku da i mlađim igračima. Rezultat je na kraju glasio 41:25.

Najefikasniji u redovima naše selekcije bio je Alen Ovčina, koji je postigao osam pogodaka.

Naredni meč, koji dočekuju sa prve pozicije, izabranici Dragana Markovića igraju sa Slovačkom 13. januara u Slovačkoj.

U baraž za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj plasirat će se samo prvoplasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa. Njima će se priključiti 12 reprezentacija sa EP, koje će se od 15. do 31. januara igrati u Poljskoj. Mečevi baraža na rasporedu su u junu ove godine.

(TI) / Foto: Klix.ba