Kompleks očišćen, voda za kupanje čista: U subotu počinje ljetna sezona na Panonskim jezerima

by admin
| 15:40
0506 panonika

Nevrijeme i poplava sva tri filterska postrojenja, infrastrukturnih objekata i dijela plaže prvog jezera, nanijele su velike štete kompleksu Panonskih jezera u Tuzli sredinom maja mjeseca.

Izvanrednim naporima uposlenih JKP Pannonica doo Tuzla, u proteklih 18 dana je izvršena  sanacija i rekonstrukcija filterskih postrojenja prva dva jezera, ponovno punjenje tehnološkom vodom i slanicom i filtriranje vode.

U proteklom periodu je izvršena dezinfekcija svih plaža, prostora oko plaža kao osnovni uslov  sanitarne ispravnosti objekata a danas je od strane Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dobijen Izvještaj o rezultatima ispitivanja vode (fizičko hemijska i bakteriološka analiza) u prva dva jezera.

Svi rezultati u potpunosti zadovoljavaju kriterijume i uslove „Pravilnika  o zdravstvenoj ispravnosti vode“ čime su zadovoljeni svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na Panonskim jezerima.

-Obzirom na povoljne vremenske prognoze, u subotu 7. juna 2014. godine zvanično počinje ljetna sezona i komercijalni rad kompleksa Panonskih jezera u Tuzli – saopšeteno je iz Panonike.

Manifestacija Svečanog otvaranje ljetnje sezone 2014. godine će se organizovati u subotu 21.juna 2014. godine u formi cjelodnevne zabave pod nazivom „Family Day“, u petak 6. juna 2014. godine ulaz na Panoniku je slobodan.

I ove godine, Panonika će zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Salinitet vode u oba jezera iznosi 30 gr./l, temperatura 22 stepeni celzija, a zvaničnim otvaranjem sezone kupanja na Panonici kreću u rad i sve službe nadzora i brige o zdravlju posjetilaca, redovne analize kvaliteta jezerske vode, dnevno-satno praćenje svih parametara vode i, zavisno od posjete, rad ugostiteljsko-prodajnih objekata i sportskih terena.

Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 09h. do 18h, s prodajom ulaznica do 17h.

Cijene usluga u segmentu naplate ulaza ostaju nepromijenjene u odnosu na predhodnu godinu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.