JKP „Komunalac“ (ni)je dovoljan: Grad Tuzla mora anagažovati i dodatnu mehanizaciju!

by admin
| 18:12

Iako već dva dana nema većih padavina na području grada Tuzla, putevi mimo dvije glavne saobraćajnice u Tuzli se i dalje nalaze u katastrofalnom stanju.

Velike količine snijega na putevima i trotoarima, čak i u samom centru grada, uveliko otežavaju saobraćaj, a strpljenje građana je, bez obzira radili li se o vozačima ili pješacima, pri kraju.

Gradska vlast, koja se po ovom pitanju ne oglašava, kao da je sve u najboljem redu, građanima mora dati odgovor ko je zakazao.

Ako iz JKP „Komunalac“ svakodnevno ističu da su  im sve raspoložive ekipe su na terenu, te da rade 24 sata, onda je evidentno da JKP „Komunalac“ kapacitetom i mehanizacijom nije spreman odgovoriti zadatku zimskog održavanja puteva u gradu.

U tom slučaju gradske vlasti su dužne angažovati mehanizaciju drugih preduzeća, platiti to iz budžeta građana koji uništvaju svoje automobile i izlažu se opasnostima  neuslovnog pješačenja, ili nam reći da problem sa 30 centimetara snijega nisu sposobni riješiti.

Ignorisanje negodovanja građana najgora je varijanta, koja samo potvrđuje raniju i već antologijsku izjavu gradonačelenika Tuzle da bi svi trebali sačekati da se snijeg otopi, jer valjda je takva praksa u naprednoj Norveškoj.

Vezana vijest – Tuzlanska sramota: Pogledajte kako izgledaju ulice, zimska služba totalno zakazala!

  • srijeda, 06 Januar 2016 15:44

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.