Tuzla spremna za rukometne Zmajeve: Za utakmicu sa Kosovom u prodaji 3.000 ulaznica

by admin
| 15:08

Iako su do utakmice rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova u tuzlanskom Mejdanu ostala još četiri dana organizatori susreta, u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj, završili su skoro sve pripreme. 

Predsjednik Upravnog odbora RK Sloboda Solana Samir Sejranić kaže da je taj klub, kao tehnički organizator utakmice, obavio sve što je RS BiH od njih tražio, te da je ostalo još jedino da se postavi specijalna podloga – piše Fena.

– U prodaju je pušteno 3.000 ulaznica i vjerujem da će do subote biti rasprodane. Mi već imamo iskustvo organizacije utakmice protiv Slovačke, tako da nam je ovoga puta puno lakše. Što se nas tiče, utakmica sa Kosovom već može početi – kaže Sejranić. 

Zmajevi se u Tuzli očekuju 7. januara, nakon što u Đakovici (6. januar) odigraju prvu utakmicu s Kosovom. Predviđeno je da po dolasku u Tuzlu treniraju u Mejdanu 7. i 8. januara, te ujutro na dan utakmice. 

Reprezentacija Kosova u Tuzlu će doputovati 8. januara i osigurani su im termini za dva treninga.  Utakmica BiH – Kosovo na rasporedu je u subotu, 9. januara, u 20.15 sati. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.