Tuzlanska sramota: Pogledajte kako izgledaju ulice, zimska služba totalno zakazala!

by admin
| 14:44

Snijeg koji je prekrio tuzlanske ulice posljednjih dana donosi prave probleme voačima, ali i pješacima u gradu soli.

 

Kao i prošle godine, Javno komunalno preduzeće totalno je zakazalo, što već danima izaziva bijes i ogorčenje građana Tuzle. Pojedinim ulicama, koje se nalaze u strogom centru grada, gotovo da je nemoguće saobraćati – piše Bportal.ba.

Takav je slučaj sa Pozorišnom ulicom, koja kroz centar grada vodi prema zgradi MUP-a TK. Led debljine desetak centimetara znatno otežava vožnju. Slično je i u tuzlanskom naselju Stupine kroz koje vozači prolaze teškom mukom. Vožnja asfaltnom cestom kroz ovo naselje ponajviše već danima liči na putovanje seoskim putem po kaldrmi.

Komunalne službe sa čišćenjem snijega počele su tek nakon što se zbog viših temperatura on počeo topiti, a ekipe su se udostojile tek da donekle očiste samo sjevernu i južnu saobraćajnicu.

Bruka i sramota zimske službe još je veća, kada se pogleda i na koji način su očišćene obje magistrale. Grtalice su čistile samo glavnu ulicu, bacajući tako snijeg pored puta, ne mareći za sporedne ulice koje su zbog snježnog nanosa ostale potpuno blokirane.

Vezani tekst – JKP „Komunalac“ (ni)je dovoljan: Grad Tuzla mora anagažovati i dodatnu mehanizaciju!

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.