JKP Komunalac: Danas planirano čišćenje puteva u gradskim naseljima

by admin
| 9:53
Tokom večernjih sati i noći sa 4. na 5. januar, 2016. zabilježene su nove padavine snijega i ledena kiše), što je uzrokovalo zadržavanje mehanizacije na saobraćajnicama prvog prioriteta tokom noći – saopštili su iz JKP “Komunalac” Tuzla, firme zadužene za zimsko održavanje većine puteva na području grada Tuzla.
 
U ranim jutarnjim satima jedan dio mehanizacije je radio na oslobađanju raskrsnica od nanosa snijega na dijelu sjeverne i dijelu južne magistrale. U toku današnjeg dana sva mehanizacija će biti raspoređena na prigradskim naseljima i visinskim zonama. Jedan dio radne snage radit će na oslobađanju pješačkih staza na semaforima i raskrsnicama na južnoj i sjevernoj saobraćajnici, a drugi na čiščenju trotoara prema bolnici Gradina. U centru grada će se nastaviti sa čiščenjem i proširenjem pješačkih staza, dok su mali traktori su raspoređeni na trotoarima pored glavnih saobraćajnica – istaknuto je.
 
Sa oslobađanjem dionica u drugom prioritetu, tokom noći sa 5. na 6. januar, kada slabija frekvencija saobraćaja omogući, planiran je ulazak mehanizacije u gradska naselja i dodatno raščišćavanje transverzala i raskrsnica. Eventualno nove padavine tokom dana i naredne noći uzrokovati će zadržavanje mehanizacije na održavanju saobraćajnica prvog prioriteta.
 
(Tuzlainfo.ba)