„Kap za zdravlje“: MIZ Tuzla uspješno organizovao akciju darivanja krvi

by admin
| 13:40

Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizovao je u  biblioteci Behram-beg akciju darivanja krvi „Kap za zdravlje“. Ovoj humanoj akciji odazvao se veliki broj džematlija i građana Tuzle, kao i imama tuzlanskoga Medžlisa.

Mumin ef. Mumić, imam u džematu Hadžijske džamije u Novom naselju Solina, i  koordinator akcije darivanja krvi, kazao je da Medžlis Islamske zajednice Tuzla redovno od 2013. godine dva puta godišnje organizira akciju darivanja krvi.

– Ovo je šesta akcija darivanja krvi. Vrijedi naglasiti da su akcije veoma uspješne i zadovoljni smo velikim odzivom ljudi. Koji darivanjem krvi pomažu drugima. U prosjeku se od 80 do 100 ljudi odazove akciji i daruje krv. Decembarska akcija darivanja krvi u sklopu je mevludskih aktivnosti i mevludskog programa „Stopama Allahovog Poslanika Muhammeda a.s.“ – ističe Mumić.

Na akciji darivanja krvi zatekli smo i  Husu Smajčića, koji od 1982. godine redovno daruje krv.

– Ovo mi je 90. put da darujem krv. Osjećam se dobro kada znam da darivanjem krvi mogu nekome pomoći – rekao je Smajčić.

Na akciju darivanja krvi došao je i Maid Tufekčić, koji je po prvi puta darovao svoju krv.

– Odlučio sam se da darujem krv kako bih poboljšao svoje zdravlje i ujedno pomogao drugima– kazao je Tufekčić.

Vrijedi naglasiti da se akcija darivanja krvi organizovala u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju tuzlanskoga Univerzitetsko-kliničkog centra.

Glavni imam Medžlisa Islamskje zajednice Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović, učestvovao je u ovoj humanoj akciji i darovao svoju krv.

(Tuzlainfo.ba/MIZ Tuzla)