Hapšenja u Tuzli: SIPA privela tri osobe osumnjičene za ratne zločine

by admin
| 11:26

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Tuzle uhapsili tri osobe zbog ratnog zločina.

 

Uhapšene su osobe inicijala S.S. (1967.), A.S. (1967.) i I.A. (1960.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 142. stav (1) KZ SFRJ “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, na području Srebrenice tokom 1992.

Uhapšene osobe privedene su u službene prostorije SIPA, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopštila je SIPA.

Prema informacijama koje je objavilo nekoliko bh. medija uhapšeni su: Izet Arifović zvani Ćiza koji je poslje rata osnovao građevinsku firmu i bavio se obnovom ratom razorenih sela. Pored Arifovića, uhapšeni su i Suad Smajlović zvani Šošon i Amir Salihović zvani Arkan, obojica bliski ratni saradnici Nasera Orića. Smajlović je po okončanju rata radio u zaštitarskoj firmi, a Salihović je navodno radio u tuzlanskom zatvoru.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.