JKP Komunalac Tuzla: Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu!

by admin
| 14:00

Tokom noći i dana zabilježen je jak intenzitet sniježnih padavina na području Tuzlanskog kantona.

“Dežurna zimska služba JKP Komunalac Tuzla sa početkom padavina intenzivno radi na uklanjanju snijega sa saobraćajnica prema planu i programu rada zimske službe”, kazao je za radio Tuzlanskog kantona Edin Dizdarević.

Jak intenzitet padavina zadržavao je mehanizaciju na obezbjeđivanju prohodnosti saobraćajnica prvog prioriteta, a uz očekivano smanjenje intenziteta padavina tokom dana pokušati će se obezbjediti prohodnosti i na ostalim prioritetima.

“Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu. Pored saobraćajnica radi se i na mašinskom uklanjanju snijega sa trotoara i pješačkih zona, a ručno se radi i na uklanjanju snijega sa stepeništa i mostova. Radne mašine su raspoređene po prioritetima, sjeverna magistrala, dio južne magistrale koji održava JKP Komunalac Tuzla, pristupni putevi bolnicama, a veliki traktori su raspoređeni po visinskim zonama u gradu”, dodao je Dizdarević.

Sa očekivanim smanjenjem intenziteta padavina, tokom dana i naredne noći, uz obezbjeđenu prohodnost na prvom prioritetu, radit će se intenzivnije na ukalnjanju snijega sa saobraćajnica II i III prioriteta.

Dežurna služba zimske službe je 24 sata na terenu, i u narednim danima će se intenzivno raditi do potpune prohodnosti saobraćajnica i pješačkih zona na području grada Tuzla.

Vezani tekst – Tuzla pod snijegom: Ulice se čiste po prioritetima, kasne linije gradskog saobraćaja

(TI/RTVTK) Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.