“Kao nekad u 19.30.”: Tuzlaci sutra razgovaraju sa Josipom Juratovićem zastupnikom u Bundestagu

by admin
| 13:08

Inicijativa grupe građana koja okuplja sve one koji promišljaju o ideji socijaldemokratije sutra, ponedjeljak 4. janauar 2016., organizuje drugi iz serije razgovora “Kao nekad u 19.30”.

U okviru teme “Radnici i socijaldemokratija” domaćini će u Galeriji “Mandžić” u Tuzli sa početkom u 19.30 sati ugostiti Josipa Juratovića, zastupnika SPD-a u Bundestagu, istaknutog sindikalnog aktivistu iz Njemačke

– Prvi ponedjeljak u novoj godini pravo je vrijeme da razmijenimo mišljenje o aktualnom položaju radnika u našem društvu i EU, o tome kako se u tom kontekstu današnja socijaldemokratska ideja nosi sa aktualnim i izazovima pred nama. Kako se u Europi radnici bore za svoja prava, iznose li sindikaliste iz parlamenata kao vreće ili se sindikalisti dodvoravaju politici. Mi imamo svoja pitanja, spremite vi svoja… – poručili su organizatori.

Josip Juratović rođen je 1959. godine u Koprivnici u Hrvatskoj. Od 1974. godine živi u Njemačkoj. Od 2005. godine postaje član njemačkog Bundestaga ispred njemačke socijaldemokratske partije (SPD) i na toj poziciji nalazi se i danas. Član je odbora za rad i socijalna pitanja u Bundestagu. Kao prvi izvorni hrvatski zastupnik u parlamentu, od njegova izbora za Bundestag također nastupa i kao kontakt osoba za zemlje zapadnog Balkana. Juratović je potpredsjednik Njemačko–Hrvatske i Njemačko-Bosansko-Hercegovačke parlamentarne skupine u njemačkom Bundestagu i također član parlamentarnih skupina sa Slovenijom, Srbijom, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom.

 

Ulaz je slobodan.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.