Izbor sportiste TK: Manifestacija krajem ovog mjeseca, prijave kandidata do 8. januara!

by admin
| 14:09

Organizacioni odbor manifestacije “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2015. godinu” na svojoj prvoj sjednici donio odluku da se ovogodišnja Manifestacija 22. po redu održi krajem januara 2016.  u BKC-u u Tuzli.

Na istoj sjednici je formiran i Ocjenjivački žiri koji bi do tog datuma morao proglasiti najuspješnije sportiste, sportistkinje i ekipe iz invalidnog i validnog sporta.

Klubovi i sportski savezi prijedloge za kandidate za sve kategorije trebaju dosatviti do 8. januara 2016. godine  lićni ili poštom u Sportski savez TK, ul. 2. oktobar br. 1. (zgrada DTV Partizan) svaki dan od  09:00 do 14:00 sati.

Po pravilima koje je usvojilo Predsjedništvo SS TK, svaki predlagač može predložiti samo po jednog kandidata za određenu kategoriju.  Prijedlog mora biti na posebnom listu za svakog kandidata pojedinačno sa njegova maksimalno tri najbolja rezultata sa fotografijom pojedinca ili ekipe.

Priznanje sportista godine dodjeljuje se u slijedećim kategorijama: najuspješniji sportista i sportiskinja, najuspješnija ekipa, najuspješniji senori/seniorke, najuspješnjiji trener, najuspješniji juniori/juniorke, najuspšjeniji kadeti/kadetkinje, najuspješniji sportista i sportistkinja u invalidnom sportu, najuspješnija ekipa u invalidnom sportu i najuspješniji trener u invalidnom sportu. Također će biti dodijeljana i specijalna priznanja i zahvalnice.

Tačan termin i mjesto održavanja manifestacije, te druge pojedinosti vezane za njenu organizaciju bit će poznata nakon sjednice Organizacionog odbora.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.