Rukometni „Zmajevi“ počeli pripreme: U Mejdan stižu Kosovo i Litvanija!

by admin
| 13:27

U Mostaru je danas počelo okupljanje rukometne reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči nastavka kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

Drugi dio kvalifikacija igrat će se od 6. do 13. januara, a u tom perodu najbolji bh. rukometaši će odigrati četiri susreta. Prve dvije utakmice igrat će protiv Kosova 6. januara u Đakovici i tri dana kasnije u Tuzli, dok kvalifikacije završavaju revanš susretima sa Slovačkom 13. januara u Hlohovecu i Litvanijom 17. januara u Tuzli.

Reprezentativci će u Mostaru obaviti samo jedan trening, a već sutra putuju u Bar gdje će u ponedjeljak odigrati prijateljsku utakimicu s domaćom  reprezentacijom Crne Gore, koja se priprema za nastup na evropskom prvenstvu, sredinom januara u Poljskoj.

Najbolji bh. rukometaši iz Crne Gore će 5. januara otputovati u Đakovicu u kojoj će dan kasnije igrati prvi susret sa selekcijom Kosova.

Selektor Dragan Marković od igrača sa spiska, koji je objavio početkom decembra, neće moći da računa na povrijeđenog pivota Vladimira Vranješa, kojeg će zamijeniti Damir Halilković.

Nakon dva odigrana susreta u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom s tri boda, treća je Slovačka s dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova. 

Inače u Tuzli je na više prodajnih mjesta počela prodaja karata za utakmicu sa Kosovom, koja se u dvorani Mejdan igra 9. januara od 20.15 sati. Cijena ulaznice je 10 KM.

(TI)