Završen programa obuke neplivača: Projektom obuhvaćeno 155 djece iz tuzlanskih škola

by admin
| 6:13

Sportski savez grada Tuzla organizovao je besplatan Program obuke neplivača namjenjen djeci petih i šestih razreda osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja grada Tuzla. Program obuke neplivača realiziran je od 26. oktobra do 28. decembra 2015. godine na bazenu Hotela Tuzla.

Ovim projektom obuhvaćeno je 155 djevojčica i dječaka, tako da je svako dijete prošlo kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati.

Vrijednost ovog projekta, je u tome što omogućava svakom djetetu, a posebno djeci slabijeg socijalnog statusa, da nauče osnove plivanja, da se oslobode straha od vode, te pripreme za obuku sportskih tehnika plivanja, kao motoričke aktivnosti, nužno potrebne svakom čovjeku.

U programu je učestvovalo 10 odjeljenja, iz slijedećih osnovnih škola:

JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ „Kreka“, OŠ „Podrinje“, OŠ „Miladije“, OŠ „Solina“, OŠ „Slavinovići“, OŠ „Bukinje“, OŠ „Sveti Franjo“, OŠ „Husino“ i Međunarodna osnovna škola.

Nakon što su novopečeni plivači pokazali šta su naučili tokom ovog projekta uručeni su i cetrifikati za sve učesnike programa.

Sportski savez grada Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Gradu Tuzli, sponzorima BH Telecom Sarajevo Direkcija Tuzla i „Aquatech“ Tuzla koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.