ŽKK Jedinstvo: Mlada ekipa ide prema cilju!

by admin
| 7:24

Sa sedam pobjeda i jednim porazom, košarkašice tuzlanskog Jedinstva realizovale su zacrtane planove kluba u jesenjem dijelu prvenstva, plasirajući se u Ligu 6 Bosne i Hercegovine.

Proteklog vikenda košarkašice Jedinstva pretrpjele su poraz od iskusne ekipe Play Off-a iz Sarajeva. Međutim, uprkos porazu, Mara Lakić –Brčaninović, trener ekipe Jedinstva više je nego zadovoljna nastupom svoje ekipe u jesenjem dijelu prvenstva BiH.

– Poražene smo od jedne kvalitetne ekipe, ali bez obzira na rezultat zadovoljna sam nastupom svoje ekipe. Odlično smo se nosile sa gošćama koje su u jednom trenutku imale i 17 poena prednosti. Vratile smo se, što samo po sebi govori da imamo jednu dobru i jaku ekipu. U konačnici, iskustvo gošći je prevagnulo i one su pobjedile, kazala je Lakić – Brčaninović.

Iskusna Mara Lakić – Brčaninović, okupila je relativno mladu ekipu iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, a  prosjek godina ekipe Jedinstva je 16,5. Učešće u Ligi 6 prvenstva Bosne i Hercegovine kruna je uloženog truda i ostvarenog rezultata.

– S obzirom na spremnost ekipe ne treba iznenaditi da titula prvaka Bosne i Hercegovine dođe u Tuzlu. Aktivno radimo sa ekipom od augusta i rezultat neće izostati, kazala je Lakić – Brčaninović podsjetivši da će Liga 6 prvenstva BiH početi u aprilu i da će trajati do polovine juna.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.