Skupština TK: Rasprava na granici fizičkog sukoba, Ćuro vs. Murselović!

by admin
| 16:51
0606 skupstina

Nakon duže rasprave Skupština Tuzlanskog kantona većinom glasova je podržala plan Vlade Tuzlanskog kantona za revitalizaciju ‘Konjuha’ i ‘Dite’.

Rasparava je u jednom trenutku prijetila da se pretvori u fizički sukob između zastupnika Muhameda Murselovića iz Lukavca i Vinka Ćure, predstavnika Udruženja poslodavaca.

Nakon Ćurinog obraćanja sa govornice, reagirao je Murselović, koji je kazao da je i on sam poslodavac, te da se Ćuro ne može obraćati u njegovo ime. Optužio ga je da je ‘ispumpao milione iz kantona’ dok je imao firmu i sajam.

-A gdje ti je sad firma. O čemu ti pričaš? Je li vaš ekspertni tim spreman sa svojim sredstvima da uđe u firme? Nije, nego ste spremni predložiti nama ovdje, da mi dignemo ruke i da narod to sve plaća…, govorio je Muselović ‘bez kočnice’.

Ćuro mu je uzvraćao s mjesta na kojem je sjedio. Kada je Slađan Ilić predsjednik Skupštine dao pauzu, kako situacija ne bi izmakla kontroli, Murselović i Ćuro su nastavili žestok obračun, koji je u jednom trenutku sprijetio da se pretvori u fizički sukob. Reagirali su ostali zastupnici i gosti, koji su smirili situaciju.

Na početku sjednice Samir Kamenjaković iz NS RzB izabran je za potpredsjednika Skupštine umjesto smijenjenog Muhameda Šadića iz Stranke za BiH.

(TI/Bportal.ba) 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.