Novogodišnje slavlje u Tuzli: Noćno klizanje, bendovi, DJ-i…

by admin
| 7:16

Mnogobrojne Tuzlake je obradovala vijest da će se ove godine Nova godina slaviti na Trgu Slobode, gdje će moći svako prisustvovati i imati priliku da budu u najluđoj noći uz muziku i društvo uz mnoge drage prijatelje. Sve je raznoliko jer je počelo sa “Zimskom Čarolijom”, koja je produžena uz obilježavanje katoličkog Božića, obilježiti će se i pravoslavni Božić, te Nova Godina.

Šatori koji su postavljeni za Sajam koji je još u toku i dalje će raditi, a klizalište će raditi duže nego sada, od 22 do 23 sata, a potom od 23 do 1 sat iza ponoći će nastupiti različiti muzičari, a slavlje se završava sa DJ-om – piše Oslobođenje.

Na Trgu Slobode već je instaliran reprezentativan objekat klizališta gdje će biti postavljena velika jelka sa ukrasima koje će osvijetliti i kompletno šetalište. Predviđeni su za građane besplatni topli napici, a upućen je poziv svim društvima da se pridruže javnom dočeku Nove godine i da građanima obezbijede besplatne svoje prehrambene proizvode, kako bi se i na taj način svojim konzumentima zahvalili na vjernost. 

Zatraženo je angažovanje i Policijske uprave Tuzla, da bi se spriječili nedozvoljeno korištenje petardi da bi se obezbijedila adekvatna sigurnost građana. Grad Tuzla u saradnji sa JU “Dom mladih”, JKP “Pannonice” d.o.o. i Moto Klub Tuzla organizuje novogodišnju zabavu za djecu, u nedelju 27. decembra 2015.

Svi prisutni će moći uživati u muzičkom programu  sa “Big Brothers Bandom ” i učenicima Srednje muzičke škole Tuzla, te se zabaviti uz volontere Organizacije za djecu i mlade “Osmijeh za osmijeh ” koji će svim mališanima novogodišnjim performansom i animacijom pripremiti nezaboravne trenutke. 

U programu  učestvuju članovi Plesnog kluba “Sandoval” koji će za ovu priliku pripremiti specijalnu koreografiju. Nakon dječije predstave uz pjesmu, igru i ples bit će upriličen doček za Moto Mrazove koji će svim klincima i klincezama podijeliti slatkiše. Sa toliko mnogo šarolikosti dočekati će Tuzlaci Novu Godinu, a svakako rado će primiti i druge svoje komšije uz drugih gradova koji nisu daleko i iz Sarajeva, Zenice, Brčkog, Gradačca, Doboja… 

(Tuzlaninfo.ba/Oslobođenje)