Centralno grijanje Tuzla: Sa završetkom remontnih radova kasnimo zbog prirodne nesreće!

by admin
| 9:11
1408 grijanje

Na osnovu usvojenog plana radova na sistemu daljinskog grijanja Tuzle za 2014. godine, u maju su otvorena radilišta u ulicama Goste Lazarevića, ZAVNOBIH-a i Miroslava Krleže, u cilju zamjene dotrajale vrelovodne i toplovodne mreže .

-Dinamika izvođenja radova je u cijelosti poštovana do 14.05.2014. god. kada su poplave uzrokovane obilnim padavinama prisilno obustavila sve dalje aktivnosti na izvođenju radova. Radovi su obustavljeni uz maksimalno fizičko obezbjeđenje radilišta, koliko je u tom momentu bilo moguće.  Napominjemo da i sistem daljinskog grijanja nije bio pošteđen te elementarne nasreće, tako da su mnoge toplinske podstanice poplavljene , a ugruženost vrelovodnog priključka za naselje Slatinu dostizalo je vrhunac stradanja – ističu u Centralnom grijanju Tuzla.

Proglašenjem stanja prirodne nesreće, Centralno grijanje, kao i ostala komunalna preduzeća u Općini Tuzla, se uključilo u ispomoć kod prijema i raspodjele pomoći pristigle područjima ugroženim poplavama, angažujući sva raspoloživa sredstva u ljudstvu i tehnici.

-Obzirom da su te aktivnosti i danas u toku, opravdano dolazi do pomjeranja rokova završetka započetih radova. Izvinjavamo se korisnicima naših usluga kao i građanima što je do ovoga došlo i činimo sve da radove završimo u što kraćem roku – napominje se u informaciji Centralnog grijanja Tuzla.

(TI)  / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.