Osipanje kadra DF-a u TK: Bivše kolege Demira Beganovića nazvali “papkom”

by admin
| 13:51

“Demokratska fronta nezadrživo srlja u propast, a sve prilike u stranci neodoljivo podsjećaju na prilike koje su u Socijaldemokratskoj partiji vladale za vrijeme Zlatka Lagumdžije” – istakao je  poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Demir Beganović iz Gračanice, koji je napustio  DF.

Na njegove izjave danas je reagovao Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona.

“Bivši kolega Demire Beganoviću! Nama je drago da se DF čisti od takvih kao što ste Vi. Umjesto da se borite za građane općine Gračanica i Kantona koji su vam dali šansu, prevashodno kao tadašnjem članu DF-a, pa tek onda kao pojedincu, Vi ste to vrijeme koristili za što adekvatnije uhljebljenje licitirajući ko će ponuditi više. Dok napokon, jedna stranka nije ponudila najviše i tako ste demokratski progovorili ni manje ni više nego o predsjedniku DF-a. Kakav je to moral čovjeka koji dobije šansu da bude treći na listi od ‘nedemokratične’ Demokratske fronte, a onda to povjerenje i naporan rad svih njenih članova iskoristi za lični interes”, saopćeno je između ostalog iz KO DF-a TK-a.

Bivši kolega Beganoviću, navodi se, Vi ste u ovom sazivu Skupštine prvi slučaj tzv. afere papak, po uzorku na afere sličnog karaktera diljem BiH. “Jeste li Vi, bivši kolega, razmišljali o tome kako ćete se pogledati u ogledalo? Kako ćete šetati svojim gradom gdje ljudi hodaju ulicom gladni i bosi, a glasali su za Vas u nadi da ćete pridonijeti boljem sutra? Još Vam nije kasno da ispravite grešku time što ćete građanima, kao i članovima DF-a vratiti njihov mandat”, stoji u saopćenju.

Stoga Vam poručujemo, istaknuto je, da Vi svojim ni moralnim, demokratskim, političkim, a prevashodno ni ljudskim stavovima ne možete biti član jedne iskrene, poštene, nepotkupljive ideje kao što je DF. “Vrijeme će jasno pokazati šta ćete učiniti za građane, a šta za lični interes u naredne tri godine, s tim da ćemo pratiti Vaš rad u Skupštini TK-a. Vama ostaje da, kada prođe mandat, budete upisani i poznati po aferi jedan papak na području TK-a”, poručili su iz KO DF-a TK-a.

(Tuzlainfo.ba)