”Iz moje duše”: Premijera monodrame ispunila BKC Tuzla do posljednjeg mjesta

by admin
| 8:02

Na premijernom izvođenju monodrame ”Iz moje duše” sala u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Publika je velikim aplauzom nagradila ekipu koja je radila na ovoj monodrami, po tekstu tuzlanske spisateljice Senade Šahović, u izvedbi glumice Narodnog pozorišta Tuzla, Remire Osmanović. Režiju potpisuju Jasmina Čelebić i Adnan Mujkić, a produkciju Pozorište mladih iz Tuzle.

„Iz moje duše“, je osvrt na žene u različitim životnim situacijama, na velikim životnim prekretnicama, ženu majku, suprugu, temelj kuće i porodice. Publici su ove žene predstavljene kao njima bliske, do suza su se svi smijali situacijama u kojima su se našle, a na kraju su svi skupa osjetili njihov bol, bol majke Srebrenice.

Režiser ovog projekta, glumac Adnan Mujkić nije krio zadovoljstvo uspjehom koji je ova premijera ostvarila.

– Presretan sam i kao čovjek i kao glumac. Kao glumac jer je ovom predstavom napravljen iskorak u repertoarskom promišljanju nas iz Pozorišta mladih Tuzle, a kao čovjek jer je naša pomoć najmanje što Remira može dobiti. Ona zaslužuje i puno više, govori Mujkić.

Autorica teksta Senada Šahović zahvalila se svima koji su došli da čuju ono što je ona napisala riječima i pokretom sjajne glumice Remire Osmanović.

– Nadam se da ono sto osjećam ja, osjećaju i gledoci ove predstave i da sam uspjela kod njih probuditi emocije, sjećanja na žene uz koje smo odrastali kao i saosjećanje sa boli Srebreničke majke i svih žena koje su doživjele bilo kakav gubitak. Nadam se da će ova predstava živjeti dok svi zainteresovani ne budu u prilici da je vide, kazala je Šahović.

Glumca Remira Osmanović, nije krila svoje uzbuđenje i sreću što se publici u tolikoj mjeri dopala monodrama, kazavši pri tome, da sav trud tek nakon ove večeri ima smisla.

– Činjenica da su majke Srebrenice sjedile u publici i da se jedna na kraju, u ime svih zahvalila na monodrami, mi je najveća satisfakcija. Imale smo za cilj da nasmijemo, a kasnije da raspačemo pubiku, i drago mi je da smo u tome uspjele, kazala je glumica Osmanović.

Nakon premijere, priređen je i koktel uz predstavljanje domaćih proizvođača i firmi, pod sloganom „Domaće je najbolje“.

Nakon premijere monodrama će biti prikazana i drugim gradovima u BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.