U FK Sloboda radno: Licenca prioritet, Ćiro i dalje „ašikuje“ sa Husićem!

by admin
| 12:49
1701 ciro1

Nakon što su obezbjedili plasman u Premijer nogometnu ligu BiH, u FK Sloboda prioritet je ispunjavanje uslova za dobijanje licence, bez koje nastupa u društvu najboljih nema.

Kako ističu u FK Sloboda, Radna grupa koja radi na ispunjavanju uslova za dobijanje licence, a koju čine Ekrem Ibrić, Amer Karabegović i Sabahudin Saša Vugdalić, do sada je finalizirala 38 od 54 postavljena uslova za dobijanje licence.

Sigurno je da će najveći problem Tuzlacima predstavljati višemilionska dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH i dobavljačima, sa kojima će se morati napraviti sporazum o reprogramu, kojeg su ranije Uprave već sačinjavale, ali koji nikada nisu ispoštovani.

Komisija za stadione N/FS BiH nakon posjete Tušnju je, većim dijelom dala pozitivne komentare na uslove koje pruža stadion FK Sloboda, a do prvenstva će trebati instalirati semafor za objavljivanje rezultata, vremena i mogućnost obavještavanja gledalaca putem rotirajućeg teksta.

Ko će kao šef Stručnog štaba Tuzlake naredne sezone predvoditi sa klupe, još se ne zna.

Miroslav Ćiro Blažević, sa kojim je Sloboda ušla u Premiejr ligu, se već nekoliko dana nalazi u Zagrebu, a ovdašnjim medijima je potvrdio da je u stalnom kontaktu sa Azmirom Husićem, ali da dogovor o saradnji još uvijek nisu definisali.

Prvi igrač iz prošlosezonskig sastava koji je napustio Slobodu je  Ardit Saqiri, koji je stigao kao pojačanje, ali nije upisao niti jedan nastup u zvaničnim utakmicama za „crveno-crne.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.