Iz ljubavi prema domaćem: Dita i Bingo u prodavnice vratili “Arix Tenzo”

by admin
| 14:41

Iz ljubavi prema domaćem- Bingov slogan koji je već svima dobro poznat jer za sebe veže pozitivne domaće priče.

Još jedna takva priča ponovo stiže iz tuzlanske Dite.

Nakon 3 godine i 5 mjeseci u probni rad pušten pogon za proizvodnju praškastih deterdženata. Nakon velikog uspjeha deterdženta za suđe 3De-a, ekskluzivno na Bingove police došao je i Arix Tenzo od 3 kg pakovan u kartonskoj kutiji – piše Bportal.

Rađen po tradicionalnoj  recepturi i u dobro poznatoj ambalaži s prepoznatljivim Ditinim logom, sigurno će naći svoje mjesto u svim našim domaćinstvima.

Predsjednik sindikata radnika Dite Dževad Mehmedović rekao je  da je borba za praškaste deterdžente trajala pet mjeseci od ponovnog ulaska u fabriku.

“Uspjeli smo svojim radom sanirati parovod, 70 posto sirovine su iz uvoza, Bingo je nabavio sirovine kao i za tečne proizvode. Čim završimo proizvodnju za Bingo, odmah nastavljamo proizvoditi za izvoz na Kosovo, jer su oni već naručili 25t . Očekujemo da će posao krenuti.”, kazao je Mehmedović.

Iz Binga ponovo stiže ruka pomoći.

” Naša podrška nije izostala ni ovoga puta. Finansirali smo 138 t sirovine za proizvodnju praškastog deterdženta koji svi već dugo očekuju.  Drago nam je da je Dita uspjela osposobiti ovaj pogon, a obzirom da je njihov proizvodni kapacitet između 30 i 40t dnevno, već u danas kupci mogu očekivati prve  količine Arixa na našim policama na području Tuzle, a tokom vikenda i u svim ostalim poslovnicama. Radujemo se što ćemo našim kupcima moći ponuditi kompletan Ditin asortiman. Sigurni smo da i njihova podrška neće izostati, te da će se Tenzo već ovog vikenda naći u domovima  naših kupaca. Obzirom da se deterdžent pravi po tradicionalnoj recepturi iz predratnog perioda, biti će veoma kvalitetan i odgovorit će potrebama najzahtjevnijih kupaca. Nadamo se da će i drugi trgovački lanci na isti način pružiti podršku Diti i da Bingo neće biti jedini lanac u kojem će se moći kupiti Arix Tenzo.” , rekla je Tatjana Paunoski , PR kompanije Bingo.

Prve količine Arixa Tenza našle su se već na Bingovim policama danas.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.