RSD Sloboda: Oblježena 96 godišnjica postojanja i rada

by admin
| 8:50

Sinoć je, u prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, upriličena proslava 96. godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva “Sloboda”. Visoki zvaničnici, predstavnici uspješnih kompanija, bivši i sadašnji sportski radnici i sportisti svih kolektiva RSD “Sloboda”, družili su se u svečanoj atmosferi, dok je za muzički ugođaj bila zadužena grupa Druga obala.

Prisutnima su se obratili predsjednik skupštine RSD Sloboda, Bahrija Tanović, predsjednik UO RSD Sloboda Aid Berbić i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Radničko sportsko društvo “Sloboda” osnovano je 30.novembra 1919. godine. Uspješno egzistira već 96 godina, čime se može pohvaliti mali broj društava i sportskih kolektiva, RSD “Sloboda” Tuzla, baštini sportsku kulturu u našem gradu i kao takvo je iznjedrilo na desetine hiljada sportista i sportskih radnika koji su sa ponosom pronosili širom svijeta ime svoga grada i svoga kluba. Za to vrijeme ostvareni su i zavidni rezultati klubova članica, koji su od svog osnivanja, kroz sve teške periode, izrasli u uzorne sportske kolektive. U porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva danas egzistira 15 sportskih kolektiva i sekcija – saopšteno je iz RSD Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)