Stadion Tušanj: Počele pripreme za gradnju istočne tribine, uskoro i drugi radovi

by admin
| 13:47

Početkom ove sedmice počele su pripreme za izgradnju tribine Istok stadiona Tušanj, piše Faktor.ba.

Prva faza radova odnosi se na uređenje prostora za izgradnju, te kopanje tzv. ”stopa” u koje će se postaviti betonski blokovi.

Kako saznajemo, radi se o mnogo bržem procesu gradnje nego što je to bio slučaj sa radovima na tribini Sjever. Istočna tribina stadiona Tušanj, prema ranijim najavama Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, bit će natkrivena sa 7.200 sjedećih mjesta.

Kako saznaje Faktor, izgradnja tribine Istok neće biti jedini posao na tuzlanskom stadionu. U planu je proširivanje i uređenje mokrog čvora na tribini Zapad, te dovršetak tribine Sjever na kojoj će se urediti mokri čvor i dovesti u funkcionalnost poslovni prostori.

Osposobljavanjem prostora na Sjeveru otvorila bi se mogućnost da uprava i administracija JU Gradski stadion Tušanj preseli u nove kancelarije.

Na taj način bi se oslobodio objekat na južnom dijelu stadiona gdje se nalaze svlačionice i prostorije za službena lica.

Faktor saznaje da su u planu radovi i na tom objektu, a radi se o proširivanju svlačionica i ostalih pratećih prostorija kako bi se ispunili uslovi za dobijanje licence B za stadion Tušanj. U tom slučaju tuzlanski hram fudbala bi mogao dobiti zeleno svjetlo za odigravanje evropskih mečeva.

(TI)