Zahvalnice donatorima: Tuzlanskoj bibiloteci poklonjeno publikacija u vrijednosti 8.357,90 KM

by admin
| 6:12

Jučer je u Američkom kutku upriličena dodjela zahvalnica privatnim licima i pravnim subjektima koji su tokom 2015.godine Biblioteci poklanjali knjige, periodične publikacije, brošure i drugu bibliotečku građu. 

Ovom prilikom, dodijeljena su i priznanja najaktivnijim korisnicima Biblioteke u 2015.godini.

Mikasida Sijerčić, bibliotekar u Službi za nabavku i obradu bibliotečke građe, istakla je da poklon predstavlja značajan element u segmentu nabavke bibliotečke građe, i kao takvom mu se pridaje posebna pažnja. 

– Uvidom u evidenciju, kada je u pitanju nabavka bibliotečke građe po osnovu poklona, zabilježeno je da od ukupno 3.808 primjeraka monografskih publikacija, koje su upućene u fond Biblioteke 648 primjeraka su iz dobijenih poklona, kazala je Sijerčić.

Shodno Odluci Upravog odbora Biblioteke, za svaki pojedinačni primjerak publikacije, koji se upućuje u fond, izračunava se materijalnu vrijednost na osnovu formule koju je odobrio Upravni odbor Biblioteke, tako da vrijednost poklonjenih publikacija iznosi 8.357,90 KM.

Tokom 2015.godine zabilježeno je pedeset i osam donatora od toga su osam pravni subjekti, a pedeset su privatna lica.

Prema riječima bibliotekarke Makside Sijerčić, broj donatora je mnogo veći, ali mnogi su željeli ostati anonimni, što su uposlenici Biblioteke svakako, ispoštovali.

Pripreme za realizaciju ove aktivnosti u vezi sa dodjelom priznanja najaktivnijim korisnicima u 2015.godini uradila je Služba za rad sa korisnicima, a na osnovu statističkih pokazatelja iz segmenta pozajmice bibliotečke građe.

Uručena su priznanja članovima odjeljenja za djecu Jovani Karakašević i Tariku Arslanagiću, te članovima Odjeljenja za odrasle Safetu Tobudiću i Amgijadu Bećirbašiću – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)