“Noć ideja”: Sutra prvi krug, prijavljeno 25 timova

by admin
| 6:44
Na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, sutra,, 23.12. od 16.30 sati će se u održati prvi, a narednog dana finalni krug  debatnog takmičenja “Noć Ideja”.
 
U okviru navedenog takmičenja, u organizaciji udruženja “Multi” i Ekonomskog fakulteta u Tuzli, mladi će diskutovati na temu aktuelne Reformske agende za BiH, 20 godina od potpisivanja Daytonskog sporazuma, ali i o problemu odlaska mladih iz BiH, tzv. “odliva mozgova”.
 
Za takmičenje se prijavilo 25 timova, koje uglavnom čine studenti Univerziteta u Tuzli te srednjoškolci. Timovi su prisustvovali edukacijama koje se tiču pravila debatovanja, te saznali više o ovogodišnjim temama. 
Žiri takmičenja čine prof. dr. Safet Kozarević, prof. dr. Bahrija Umihanić, prof. dr. Zijad Džafić i Admir Čavalić, mag. oec. 
 
U programu, koji će trajati dvije noći, publika će imati priliku da prisustvuje sjajnim debatama u trajanju od po 15 minuta u kojima će učesnici predstaviti svoj plan i argumentaciju, pobiti plan protivničkog tima, uz prikladan zaključak.
 
Prvoplasirani tim osvaja tri ekskurzije Sol Azur turističke agencije. Za ostale učesnike te publiku su obezbjeđene nagrade.
 
Na događaju “Noć Ideja” se očekuje prisustvo preko 400 mladih osoba, a publika se može prijaviti OVDJE.
 
(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.