Investicija od 3 miliona KM: Sparkasse banka otvorila tuzlansku filijalu na novoj lokaciji

by admin
| 14:12

Svečanim presijecanjem vrpce, Bego Gutić premijer Tuzlanskog kantona, direktor Sparkasse banke BiH Sanel Kusturica, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović  i Emir Selesković direktor Filijale Saprkasse banke BiH Tuzla, otvorili su novu filijalu Sparkasse banke u Tuzli. Kako je istakao direktor Kusturica tokom otvorenja, radi se o najvećoj ovogodišnjoj investiciji Sparkasse bank BiH vrijednosti više od tri miliona KM.

„Vlada Tuzlanskog kantona s odobravanjem gleda na svaku investiciju i proširivanje kapaciteta svih privrednih subjekata u našem kantonu.Vrijednost ove investicije, i sama od sebe govori da je Sparkasse bank BiH, prepoznala poslovni potencijal Tuzlanskog kantona i da je ovdje vrijedno ulagati“ rekao je premijer Gutić i dodao da u prilog ovoj tezi govori i činjenica da je od ukupno 43 poslovnice u BiH, 8 poslovnica smješteno u našem kantonu.

Nova poslovnica banke otvorena je u objektu Avaz Robot centra, u prosotru koj ije prvobitno, do zatvaranja koristio McDonald's.

U ovom prostoru, većem od 650 m2, bit će lociran Regionalni centar Tuzla, koji će obogatiti finansijski servis privrednom sektoru i građanima sa ovog područja.

“S obzirom da naša Banka u regiji Tuzla opslužuje 25.000 fizičkih lica i 1.500 pravnih lica, ovako značajna investicija u novi vlastiti poslovni prostor se nametnula kao potpuno logičan izbor. Smatram da ova regija ima izrazito veliki ekonomski i razvojni potencijal. U skladu sa tim namjeravamo dodatno intenzivirati naše aktivnosti na ovom području, a investicija poput ove je pravi dokaz za to. Uspostavljanjem Regionalnog centra u Tuzli u novom prostoru znači da Sparkasse ostaje dosljedna svojoj strategiji dugoročnog i kontinuiranog investiranja, te vrlo aktivna i opredijeljena da bude siguran i pouzdan partner privredi, građanima, javnom sektoru i zajednici Bosne i Hercegovine u cjelini“ – istaknuto je ranije iz Sparkasse Bank dd BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.