Izbori u Stranci za BiH Tuzla: Izabran novi Savjet, uskoro i novi predsjednik

by admin
| 9:15

U sali Motela Rudar u Tuzli, jučer je u prisustvu  137 delegata iz svih gradskih mjesnih zajednica, te velikog broja gostiju, Gradska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tuzla, održala Izbornu skupštinu na kojoj su izabrana radna tijela stranke.

Delegati su birali novi saziv Savjeta stranke, najvišeg stranačkog tijela na nivou gradske organizacije,  koji će u naredne četiri godine brojati 15 članova.

Pored velikog broja gostiju, iz javnog  i političkog života Tuzle, skupštini je prisustvovala i delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu sa državnog nivoa.

Predsjednika, kao i podpredsjednike, te ostale funkcije, će birati novoizabrani Savjet stranke na svojoj prvoj konstituirajućoj sjednici, koja se po statutu stranke obavezno treba održati najkasnije u roku od 15 dana od dana održavanja skupštine.

Prisustvo velikog broja novih članova, te uzornih predstavnika akademske zajednice Tuzle, su po svemu viđenom garancija da Stranka za BiH u Tuzli ima veliku perspektivu, kao stranka centra koja se uvijek zalagala prije svega za Državu i njene interese zbog čega je često puta bila osporavana i tretirana kao stranka koja treba prestati misliti o državnoj imovini, Državi, Ustavu i državnom uređenju po principu ekonomskih a ne nacionalnih ili etničkih regija,ali kako je danas istaknuto Stranka za BiH će i dalje ostati dosljedna svojim principima djelovanja,

Prof Hajro Kofrc, prof. Nedim Čaušević, mr. Selma Bijelić samo su neka od novih imena u novom sazivu Savjeta Stranke za BiH Tuzla.

Novi saziv Savjeta Stranke za BiH Tuzla čine: Hasib Gazibegović, Midhat Osmić, Dragana Šarić, Jasenko Konjić, Elizabeta Hamzić, Nedžad Durmić, Nedžad Siočić, Hajro Kofrc, Nedim Čaušević, Selma Bijelić, Samir Karabegović, Mirza Suljić, Enisa Ahmetović, Miralem Gasal, Enes Hasanbašić.

(Tuzlinfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.