Trg slobode: Danas zvanično otvoren Novogodišnji bazar

by admin
| 17:04

Nakon što je jučer počeo sa radom, danas je i zvanično otvoren Novogodišnji bazar na Trgu slobode u Tuzli, pod nazivom „Zimska čarolija“.

Posjetioci će imati priliku uživati u zabavnom programu, proizvodima proizvođača vina, rakije, pekmeza, prerađevina od mesa, meda i zdravoj hrani. Također tu su i raznovrsne poslastice, ukrasi od čokolade, halve i tradicionalnih kolača, a možete pronaći i ručno rađene čestitke, dječije paketiće i rukotvorine.

“Ovaj sajam se prošle godine pokazao kao pun pogodak, pa su Grad Tuzla i Opšte udruženje obrtnika grada Tuzle, odlučili da ga organizuju i ove godine. Iako je bilo najavljeno da će bazar trajati do 30.decembra, ipak će to biti do 1.januara 2016.godine, uključujući i novogodišnju noć” – izjavio je za RTV 7, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović,

Slađana Jovičić, sekretar Opšteg udruženja obrtnika grada Tuzle, za RTV 7 izjavila je da će tokom trajanja Novogodišnjeg bazara, pored izložbenog, biti organizovan i bogat kulturno-zabavni program, kao i zabavni park za djecu, a 27.decembra u 12 sati predviđena je proslava Dječije Nove godine uz takođe bogat program i podjelu paketića.

Podsjetimo da je radno vrijeme „Zimske čarolije“ svakog dana od 10 do 22 sata.

(Tuzlainfo.ba)