Sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke“: Mnogo prikupljenih knjiga, malo posjetitelja sajma!

by admin
| 14:40
0806 sajam3

Humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke”, koji se u garažnom prostoru Mercator Centra u Tuzli održava od 4. do 9. juna/lipnja, završava se sutra.

Humanitarnom misijom sajma, organizatori Forma Nova, Mercator BH i J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla, mogu biti zadovoljni, obzirom da je broj doniranih knjiga za poplavljene biblioteke već danas prešao broj od 1000.

Knjige su donirali građani pojedinačno, a bilo je nekoliko organizovanih akcija prikupljanja knjiga, koje je upravo inicirala akcija na sajmu.

-Vođeni idejom organizatora sajma organizovali smo prikupljanje knjiga među članovima Foruma mladih i Foruma žena SBB TK. Proteklih dana smo prikupili 247 knjiga i danas smo ih organizovano donijeli na štand biblioteke. Sretni smo što i na ovaj način možemo pomoći bh. građanima u ugroženim gradovima – rekli su nam predstavnici Kantonalnog odbora SBB BiH TK, koje smo zatekli na štandu „Knjiga za poplavljene biblioteke”.

Izlagači i prodavači nisu zadovoljni brojem posjetitelja koji su proteklih dana tražili knjige na njihovim štandovima. Slažu se da je na prva četiri sajma posjeta bila znatno veća.

-Ne znamo koji je razlog slabije posjete. Znam da je ranijih godina bilo dosta organizovanih posjeta škola i fakulteta iz cijele BiH, što sada nije bio slučaj. Tuzla je univerzitetski grad i s pravom smo očekivali više – rekao nam je prodavač na štandu beogradskog „Malog Princa”.

Sajam je otvoren još sutra, kada se očekuje skraćeno radno vrijeme, jer će neki izlagači tradicionalno ranije početi sa pakovanjem stvari. Pored redovnih sniženja, većina štandova nudi i starija izdanja po simboličnim cijenama od 2,00 do 7,00 KM.

Sajam u garaži Mercator Centra u Tuzli večeras će raditi do 20.30 h, a sutra je otvoren od 09.30. Ulaz je kao i parking prostor ispred Mercator Centra slobodan.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.