Tuzlanske zimske radosti: Novogodišnji bazar od 19. decembra na Trgu slobode

by admin
| 12:49

Tuzlanski Trg slobode i ove će godine biti u prazničnom raspoloženju. Kao i ranijih nekoliko godina, na njemu će biti otvoren Novogodišnji bazar, a njegovo otvaranje planirano je u subotu u 12:00 sati.

 

Na Novogodišnjem bazaru učešće će uzeti oko 60 izlagača, koji dolaze iz svih dijelova BiH. Svi posjetioci će imati priliku da uživaju u zabavnom programu, proizvodima proizvođača vina, rakije, pekmeza, suhog mesa, prerađevina od meda – propolis, rakija medovača i zdrava hrana, te kao posebna poslastica ukrasi od čokolade, halve i tradicionalnih kolača.

Na sajmu će također biti izlagači koji prave ručno rađene čestitke za blagdane, dječiji paketići, rukotvorine (ručno rađen nakit, proizvodi od vune,slike…). Bazar će svaki dan biti otvoren za posjetitelje u periodu od 10 do 22 sata.

Tokom trajanja Novogodišnjeg bazara organizatori su spremili bogat kulturno-zabavni program. Organizatori sajma su Grad Tuzla, Opšte udruženje obrtnika grada Tuzle i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.