UKC Tuzla: Lino medvjedić posjetio mališane u Klinici za dječije bolesti

by admin
| 5:44

Predstavnici kompanije „Podravka“, sa omiljenom maskotom mališana – medvjedićem Linom, nakon posjete djeci u medicinskim ustanovama u Sarajevu, Bijeljini, Mostaru, Zenici i Istočnom Sarajevu, obradovali su i mališane u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

„Tuzla je sedma po redu ustanova u kojoj smo posjetili mališane koji su trenutno tu smješteni. Nadamo se da smo i njih obradovali ovom posjetom, ali i da će oni uskoro biti u svojim domovima. Za Podravku BiH ovo već postaje tradicionalna aktivnost svake godine u decembru i planiramo nastaviti sa ovakvom praksom, jer vidimo da posjetama pomažemo pedijatrijskim centrima da obogate zabavni sadržaj za djecu. Tako im barem malo uljepšavamo boravak u ovim ustanovama“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH,

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac.

Nakonposjeta pedijatrijiskim odjelima uBijeljini, Sarajevu, Zenici, dvije medicinske ustanove u Mostaru, Istočnom Sarajevu i ove današnje u Tuzli Podravka u BiH će do kraja decembra posjetiti i pedijatrijske odjele bolnica u Bihaću i Banjaluci, u nadi da je boravak najmlađih u ovim ustanovama bar malo olakšan.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.