Poznat plan priprema: “Crveno-crni” iz Hercegovine za Antaliju!

by admin
| 17:06

Crveno – crni sa Tušnja se nalaze na zasluženom zimskom odmoru, a sudeći po aktivnostima klupske administracije pripreme za nastavak sezone mogu otpočeti već sutra.

Plan priprema detaljno je dogovoren i razrađen, a sve kako bi se prvoplasirani tim BHT Premijer lige na najbolji način uigrao za proljetna uzbuđenja u bh. ligi.

Okupljanje prvotimaca planirano je za 16. januar gdje će ekipa trenirati do 23. januara, nakon čega se 25. januara putuje u Međugorje. Ekipa će, u sada već tradicionalnom hercegovačkom odredištu, ostati do 1. februara, a u planu je odigravanje jedne ili dvije utakmice.

Po povratku u Tuzlu Crveno – crni će na stadionu Tušanj 4. februara odigrati jednu prijateljsku utakmicu, a u planu je ogled protiv nekog od timova iz Tuzlanskog kantona.

Glavni dio priprema i uigravanja od 14 dana Crveno – crni će obaviti u Antaliji (Turska). U Antaliju se putuje 6. februara, a tamo će izabranici Husrefa Musemića odigrati četiri meča. Prvi ogled je 10. februara protiv Saarbrukena (Njemačka), zatim meč sa Nordsjaellandom (Danska) 13. februara, te utakmica protiv jednog kineskog ili njemačkog kluba 16. februara. Posljednji pripremni meč u Antaliji, ujedno generalku, Crveno – crni će igrati 19. februara protiv ukrajinske ekipe Zorya.

Ekipa se u Tuzlu vraća 22. februara, a pet dana kasnije Crveno – crni putuju u Banjaluku gdje će u okviru 19. kola BHT Premijer lige odmjeriti snage sa Borcem.

(Tuzlainfo.ba)