Dom penzionera Tuzla: Biblioteci Dnevnog centra donirano 117 knjiga

by admin
| 15:58

Direktor tuzlanske biblioteke „Derviš Sušić“  Edin Jahić posjetio Dom penzionera Tuzla gdje se susreo sa direktorom ove ustanove Mirsadom Bakalovićem kako bi uručio poklon od 117 novih naslova namijenjenih biblioteci Dnevnog centra za zdravo starenje otvorenog prošlog mjeseca u okviru Doma penzionera Tuzla.

Nakon obilaska Dnevnog centra za zdravo starenje, direktor Biblioteke „Derviš Sušić“ Edin Jahić upoznao se sa sadržajima i konceptom ovog centra, te istakao da Biblioteka rado učestvuje u prikupljanju naslova za njegovo obogaćivanje.

– Nadamo se da će se građanima koji posjećuju Dnevni centar za zdravo starenje svidjeti naslovi koje smo za njih izabrali. Trudili smo se da knjige koji smo birali za današnji poklon budu prilagođene čitalačkim navikama osoba treće životne dobi i nadamo se da će im biti zanimljive, kazao je direktor Jahić.

Direktor Doma penzionera Tuzla Mirsad Bakalović zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji kazavši pri tome, da je ovo druga donacija za Dom penzionera od strane Biblioteke „Derviš Sušić“ u posljednje dvije godine.

– Biblioteka dnevnog centra trenutno broji oko tri hiljade naslova, te osobe koje ga posjećuju, pored brojnih sadržaja koji su im ponuđeni, mogu u miru i toplini ovog mjesta, pročitati dobru knjigu, i provesti kvalitetno vijeme, kazao je direktor Bakalović.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.