Dan dječije radosti: UG “Vive Žene” obradovalo 150 mališana

by admin
| 20:43

Povodom Dana dječije radosti, Udruženje građana “Vive Žene” organizovalo je danas posjetu mališana sa područja opštine Bratunac i Brčko Distrikta. Riječ je o djeci koja pohađaju pedagoške radionice koje ove Udruženje realizira u njihovim školama.

– Vive Žene program pedagoških radionica realizuje od 2005. godine u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u mjestu Kravica kod Bratunca, dok od 2010. godine isti program je prisutan i u tri osnovne škole u Brčko Distriktu. Ovim programom želimo doprinjeti da djeca bolje  spoznaju sebe i druge, da znaju prepoznati vlastita osjećanja i potreba te osjećanja i potreba drugih – navode iz UG “Vive Žene”. 

Djeca su prvo u Teatru Kabare Tuzla pogledala predstavu „Kralj lavova“  u izvođenju Pozorišta mladih Tuzle, a potom je uslijedila podjela novogodišnjih paketića za 150 mališana.

Kako su nam kazali iz UG “Vive Žene”, cilj posjete je također da se kroz druženje djece iz različitih sredina doprinese izgradnji kulture, s posebnim akcentom na poštivanje ljudskih prava i dostojanstva svih ljudi.

Ovu manifestaciju UG „Vive Žene“ je realiziralo uz finansijsku podršku „Olof Palme Centar“ iz Švedske.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.