Gradsko vijeće Tuzla: Izmijenjena odluka o zaduženju, za gradnju stadiona 700.000 KM!

by admin
| 12:38

U Tuzli je u toku sjednica Gradskog vijeća. Vijećnici razmatraju izmjene i dopune Odluke o kreditnom zaduženju Grada Tuzle, o uštedama, zatim Budžetu Grada i njegovom izvršenju za 2016. godinu.

Kada je riječ o izmjenama odluke o kreditnom zaduženju grada, osim postojećih 12 projekata za koje će biti uložena kreditna sredstva, spisak je dopunjen sa 13. tačkom. Riječ je o ulaganju u projekat izgradnje istočne tribine stadiona Tušanj u iznosu od 700,00 KM. Sredstva će se prikupiti tako što će biti umanjeni planirani iznosi po drugom osnovu.

Uporedo sa ovom odvijala se i rasprava u Budžetu Grada za 2016. godinu. Planiran je iznos od 52 miliona i 122 hiljade KM, što je za 2,3 odsto manje u odnosu na godišnji plan.

Dnevnim redom je predviđena rasprava o izmjenama Regulacionog plana Poslovno-proizvodne zone “Poljana”, javnom prijevozu putnika na području grada, kao i Ugovoru o zakupu stambenih jedinica izgrađenih u projektu “Roma Action (RA)- podrška provedbi akcionih planova za Rome, te visini zakupa.

Gradsko vijeće Tuzla će razmatrati i nekoliko informacija: o saradnji Grada Tuzla sa inostranim subjektima, podršci Grada projektima i aktivnostima mladih, zatim upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja u zgradama sa prijedlogom mjera.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.