Rekonstrukcija prostorija: Služba hitne medicinske pomoći Tuzla na novoj lokaciji

by admin
| 19:19

Nakon 40 godina od svog postojanja Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla dobiće nove, uslovnije prostore za rad kako bi se još više približila potrebama građana.

 

Prostor od 350 kvadratnih metara biće rekonstruisan u narednih 60 dana, a danas je potpisan i ugovor vrijedan 400.000 KM sa izvodžačem radova kompanijom Tehnograd inženjeringa. Nova služba hitne pomoći imaće nove prostorije za potrebe  pedijatrijske, stomatološke i ultrazvučne dijagnostike.

Već sutra od 12 sati počinju radovi na preuređenju starih prostorija Službe hitne medicinske pomoći u Tuzli. Novom reorganizacijom maksimalno će se iskoristiti već postojeći prostor koji će dobiti novi izgled, funkcionalniji za potrebe pacijenata.

‘Vrijednost ugovora je 400.000 maraka, a očekuje se da sve bude završeno u naredna dva mjeseca’, kazao je Suad Bijedić, direktor Doma zdravlja Tuzla.

‘U ovoj službi radi 19 timova a u jednoj smjeni su svakodnevno 4 tima. Nove prostorije omogućiće uslovni rad i uposlenicima ove službe, ali najbitnije je da će biti uslovniji za sve pacijente’, kazao je Admir Mešetović, direktor kompanije Tehnograd inžinjering, javlja RTV TK.

‘Od sutra Hitna pomoć Tuzla biće preseljena u privremeni prostor s boka zgrade, gdje je nekada bila smještena ortopedska služba, a režim rada ostaje isti, kao i brojevi telefona’, kazala je Lejla Kuluglija memišević, vd načelnica Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.