Korisnici ponovo oštećeni: “TXTV” ukinuo jedan od najpopularnijih TV kanala!

by admin
| 18:49

Kanali “Nacional Geographic”  mogu se gledati u više od 440 miliona domova u 171 državi na 48 jezika, ali ne i u većini domova u Tuzli, gdje se TV kanali prate putem kablovskog operatera  “TXTV-a”.

“Nacional Geographic”, sigurno jedan od najpopularnijih TV kanala, u ponudi TXTV-a  nije još od prošle sedmice, a da o tome na zvaničnoj stranici ovog kablovskog operatera nema niti riječi.

Informaciju više potražili smo kod operatera, čiji su nam predstavnici tek kratko rekli da su “pregovori u toku”, da postoji mogućnost da se “Nacional Geographic” uskoro vrati u njihovu ponudu, te da do tada možemo gledati kanale slične sadržine “DocuBOX” i “IDXTRA”, koji kako možemo primjetiti često nemaju prijevod.

Podsjećamo da su korisnici “TXTV-a” još prošle godine ostali  bez ostalih kanala iz grupacije Fox International Channels: Fox, FoxLife i FoxCrime, a da je cijena paketa koji su imali kada su potpisivali ugovore o pretplati i dalje ostala ista.

Koliko će se sve slabija ponuda kvalitetnih kanala “TXTV-a” uticati na njihov broj pretplatnika, najbolje će znati u tom kablovskom operateru, koji je cijenu osnovnog paketa u posljednjih pet godina povećao skoro za 30 posto.

“TXTV” u Tuzli ima gotovo pa monopol na instalacije namijenjene za prijem kanala putem sistema kablovske TV i pokriva većinu kolektivnih stambenih objekata u gradu.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.